"מאז הקמתו, צה"ל לא עבר שינוי תקשובי דרמטי כמו שהוא עומד לעבור במעבר דרומה", כך אמר מפקד אגף התקשוב, האלוף נדב פדן. קריית התקשוב וקריית המודיעין משולבות במודל של עמק הסיליקון הישראלי - משולש הכולל את היחידות הטכנולוגיות של צה"ל, תעשיית ההיי-טק בדרום והאוניברסיטה.
ברקע הדברים
באפריל 2011 התקבלה החלטת ממשלה שאישרה את מהלך העברת יחידות של אגף התקשוב וחה"א לפארק הטכנולוגי בבאר שבע. קמפוס התקשוב החדש ימוקם בסמוך לשני מוקדי עניין גדולים מבחינת אגף התקשוב: אוניברסיטת בן גוריון בנגב ופארק גב ים נגב, פארק תעשיות היי-טק המאכלס בתוכו כמה מהחברות המובילות בעולם בתחום התקשורת והמחשוב. המטרה היא לאפשר לחיילי היחידות הטכנולוגיות של צה"ל לקיים עם המוסדות קשרי גומלין כמוהם טרם נראו בצה"ל.
רעיון וחזון
תהליך העברת היחידה הטכנולוגית של אגף התקשוב וחה"א לפארק הטכנולוגי בבאר שבע הינו מרכיב במהלך לאומי כולל, המקיף את רוב מערכות החיים ומשפיע על תכנית האצת הצמיחה של המשק. עליה לנגב של ארגון מבצעי טכנולוגי המעצים את יכולות צה"ל תוך ביסוס תשתית אנושית וטכנולוגית מתקדמת, מהווה הגשמת אינטרסים לאומיים רבים.
מציאות בשטח
ההליך המכרזי להקמת קריית התקשוב הסתיים. החברות הזכייניות שנבחרו הן אפריקה ישראל ושיכון ובינוי. קריית התקשוב הדיגיטלית תפתח את שעריה ותאפשר לאנשי היחידות אפשרויות שטרם נראו בצה"ל. הקרייה תתפרס על פני 182 דונמים כאשר השטח הבנוי יכלול כ- 150,000 מ"ר וישרתו בו כ- 5,000 חיילים. הבסיס החדש יכלול את יחידות אגף התקשוב, הפועלות כיום ממספר בסיסים במרכז הארץ, בהם צריפין, הקריה ובסיס השלישות ברמת גן, את יחידת התוכנה של חיל האויר- יחידת אופק וכן את מפקדת פיקוד הדרום, שתועתק מהעיר העתיקה בבאר שבע ותזכה לתשתיות מתקדמות.
מיקום
באר שבע - בסמוך לפארק ההיי-טק גב ים נגב, אוניברסיטת בן גוריון ותחנת הרכבת.