הפרויקט הגדול ביותר בהיקפו וכתוצאה מכך גם המורכב ביותר במהלך המעבר דרומה, הוא הקמתה של קריית המודיעין סמוך לצומת שוקת. הקריה תשתרע על שטח של כ- 2,500 דונם, ותכלול מבנים בהיקף של ב- 330,000 מ"ר.
ברקע הדברים
משמעות העברת בסיסי המודיעין לנגב היא שינוע של אלפי חיילים שירוכזו בקריה חדשה. המהלך יביא לקפיצת מדרגה בתשתיות החיל וישפר את "רציפות התפקוד" . הבסיס יאוכלס על ידי כ- 12,000 חיילי וקציני אמ"ן, והמעבר אליו יפנה שטח של 236 דונם באזורי הביקוש בליבו של גוש דן. הקמתו והפעלתו של הפרויקט תהיה ברובה בשיטת
(PFI (Private Public Initiative.
רעיון וחזון
מדובר בתהליך לאומי כולל שישפיע על האצת הצמיחה במשק ויפגיש אינטרסים משמעותיים של הרשויות האזרחיות במדינת ישראל. המהלך מהווה הזדמנות לחיזוק עוצמתו של חיל המודיעין באמצעות הקמת תשתית מתקדמת, משותפת, איכותית, גמישה וממוגנת המותאמת לצרכים המתקדמים ביותר. כל זאת, תוך שימור וחיזוק העליונות המודיעינית אל מול האתגרים העתידיים. ההיערכות למעבר דרומה יצר חיבורים בין אגף המודיעין לאקדמיה בדרום, לתעשייה ההולכת ומתרחבת ולרובע החדשנות המתגבש במטרופולין.
מציאות בשטח
המכרז למימון תכנון הקמה ותפעול של קריית המודיעין התפרסם ביוני 2018 ובסופו נבחרה הקבוצה הזוכה - שיכון ובינוי שתקים ותתפעל את הקריה.
מיקום
סמוך לצומת שוקת במרחב לקית-עומר, בתחומי המועצה האזורית בני שמעון והמועצה המקומית עומר.