הפרויקט הינו גולת הכותרת של מעבר בסיסי ההדרכה של צה"ל לדרום. מאות דונמים של שטחים ציבוריים, מבנים ומתקנים חדישים, כיתות משוכללות, בריכה, מגרש כדורגל ומרכז כנסים. קריית ההדרכה "עיר הבה"דים", תשתית מתקדמת.
ברקע הדברים
באפריל 2007 אישרה ממשלמת ישראל את הפרוייקט, שיתפרס על שטח כולל של כ- 2,500 דונם, והקמתו החלה בשנת 2012. במאי 2015 קריית ההדרכה החלה לפעול ובקיץ 2016 הושלם אוכלוסה על ידי כ- 10,000 משרתים מקרב 7 בה"דים (בית הספר לרפואה צבאית, למשאבי האנוש, לקשר, תקשוב וסייבר, למשטרה צבאית, ללוגיסטיקה, לטכנולוגיה ואחזקה, לחינוך) של החילות תומכי הלחימה והיא הפכה למבצעית.
רעיון וחזון
חדשנות היא מילת מפתח בפרויקט. קריית ההדרכה מובילה את תחומי ההדרכה וההכשרה של צה"ל, תוך שדרוג תשתית פיזית וטכנולוגית. ברמה הלאומית הקמת הקריה מהווה מנוע לצמיחה כלכלית. ברמה הצה"לית קריית ההדרכה הינה פרויקט הדגל בתחום הדרכת מקצועות תומכי הלחימה ומעצבת את התפיסה ההדרכתית והארגונית כמענה למגמות עתידיות בצה"ל.
מציאות בשטח
בימים אלו הבסיס כבר שוקק חיילים, חיילות ומדריכים. קריית ההדרכה כינסה לתוכה בסיסי הדרכה שהיו מפוזרים ברחבי הארץ. וכ-8,000 חיילים וחיילות המשתלבים במאות קורסים, השתלמויות והכשרות בכל שנה.
מרכז יד ושם
מערכת הביטחון יחד עם יד ושם הקימו מרכז הדרכות משותף בתוך קרית הדרכה, במטרה לאפשר לעשרות אלפי המשרתים המגיעים להכשרה בקריית ההדרכה להכשרה בקריית ההדרכה לעסוק בשואה ובגבורה . מרכז חדש ומורחב נחנך בסוף שנת 2021 .
מיקום
דרומית לבאר שבע, בסמוך לצומת הנגב.